www.aligkarirun.gr - Αγώνες τρεξίματος

To Αλιγκάρι Run στα Μεγάλα Λιβάδια Θα είναι το τρίτο και καλύτερο.

Με στόχο να συνεχιστεί η επιτυχία των προηγούμενων ετών, το Αλιγκάρι Run θα διεξαχθεί το διήμερο 4 και 5 Δεκεμβρίου 2021 στα Μεγάλα Λιβάδια, στο δάσος του Πάικου. Με την υποστήριξη του Δήμου Παιονίας, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της ΔΕΘ-HELEXPO και του Εμπορικοεπαγγελματικού Συλλόγου. Μία διοργάνωση του Συλλόγου Μεγαλολιβαδιωτών Πάικου.

Στη συνέντευξη τύπου που έγινε στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης της ΔΕΘ παρουσιάστηκε το φετινό πρόγραμμα που θα έχει εκτός από τις τρεις διαδρομές στο δάσος γύρω από το χωριό και εκδηλώσεις γαστρονομίας, ομιλία του προπονητή Δημήτρη Τζεφαλή για το Ορεινό τρέξιμο, αλλά και περιβαλλοντικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

«Καθιερώσαμε έναν σημαντικό αγώνα. Είμαστε μια ωραία ομάδα. Ο δήμος βοηθάει, η εκκλησία και η περιφέρεια. Χαίρομαι που μια ανάγκη δική μας να ξαναζωντανέψει το χωριό πήρε σάρκα και οστά», ανέφερε ο Τάσος Τζήκας που είναι ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Αλιγκάρι Run.

Τη πεποίθηση του για την επιτυχία της διοργάνωσης και την υπόσχεση πως ο δήμος θα συνδράμει με όλες τις δυνάμεις του, έδωσε ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ο καιρός να είναι σύμμαχος.

Στην προστιθέμενη αξία που δίνουν τέτοιες διοργανώσεις στον τουρισμό ενός τόπου εστίασε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Σωτήρης Μπάτος υπογραμμίζοντας πως παράλληλα αναδεικνύεται και ο γαστρονομικός τουρισμός της περιοχής.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικοεπαγγελματικού Συλλόγου Γουμένισσας Σάκης Τραχανίδης τόνισε ότι: «το Αλιγκάρι Run έχει γίνει θεσμός και θα έχει και φέτος επιτυχία”, συμπληρώνοντας πως “ο επαγγελματικός κόσμος αγκαλιάζει αυτή την προσπάθεια».

Στις εκδηλώσεις θα συνδράμει το τμήμα τουριστικού μάρκετινγκ από το Διεθνές Πανεπιστήμιο με εθελοντές τους φοιτητές που θα είναι τεράστια ευκαιρία να ζήσουν μία τέτοια διοργάνωση. «Είναι όραμα μας να ξαναζωντανέψει η ορεινή περιοχή του Πάικου. Γίνονται δράσεις με έδρα τη Γουμένισσα. Φέτος πήρα πρωτοβουλία να εντάξει το Αλιγκάρι Run στις δραστηριότητες του φοιτητές του τμήματος ως εθελοντές ή με συμμετοχή στο αθλητικό κομμάτι. Θέλουμε να δώσουμε ευκαιρίες στον κόσμο να μείνει στην περιοχή», σημείωσε ο καθηγητής Φώτης Κιλιπίρης από το Διεθνές Πανεπιστήμιο.

Στη συνδρομή της Εκκλησίας στο διοργανωτικό κομμάτι του αγώνα αναφέρθηκε ο πάτερ Χριστόδουλος που θα διαθέσει το χώρο της Χρυσαλλίδας για να γίνει η ομιλία του προπονητή Δημήτρη Τζεφαλή το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, ενώ τόνισε πως και ο ίδιος θα βάλει αθλητικά παπούτσια και θα τρέξει. Μιλώντας για την ημερομηνία είπε πως είναι καλό το ότι είναι κοντά στην γιορτή του Αγίου Νικολάου που είναι η εκκλησία του χωριού και πρόσθεσε πως γίνονται προσπάθειες για την αποκατάσταση της, ενώ εξέφρασε ελπίδα να γίνουν και άλλες δράσεις στην περιοχή όπως για το μετάξι που έχει μεγάλη ιστορία.

Στο βήμα που δίνει ο Σύλλογος Μεγαλολιβαδιωτών Πάικου σε νέους ανθρώπους αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του συλλόγου Στέργιος Σταμπουλής που αναφέρθηκε στη συνδρομή και των γυναικών, αλλά και όλου του χορευτικού.

Τη συνέντευξη τύπου συντόνισε ο δημοσιογράφος Λευθέρης Πλακίδας που θα κάνει και την παρουσίαση του αγώνα.

Στο aligkarirun.gr θα ανοίξουν σύντομα οι εγγραφές, ενώ θα υπάρχουν δωρεάν λεωφορεία για αυθημερόν μετακίνηση από τη ΔΕΘ την Κυριακή το πρωί και επιστροφή το βράδυ της ίδιας μέρας.

Οι φωτογραφίες είναι του Άγγελου Ζυμάρα.