www.aligkarirun.gr - Αγώνες τρεξίματος

Αθλητική Πανδαισία στο όρος Πάικο – 23 Οκτωβρίου το ραντεβού στα Μεγάλα Λιβάδια

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 θα διεξαχθεί η 4η διοργάνωση του Αλιγκάρι Run 2022 στα Μεγάλα Λιβάδια, του όρους Πάικο.  Οι αγώνες του Aligari Run, τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Παιονίας, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της ΔΕΘ – HELEXPO ενώ αρωγοί στην προσπάθεια είναι ο Εμπορικοεπαγγελματικός Σύλλογος Γουμένισσας και η εταιρεία με ηλεκτρικής συσκευές Gruppe.

Στη φετινή διοργάνωση του 4ου Aligari Run θα έχει τρεις αγώνες των 3, 7.5 και 14 χιλιομέτρων με ξεχωριστές εκκινήσεις λόγω των πολλών συμμετοχών που έχουν φτάσει μέχρι στιγμής στα γραφεία της διοργάνωσης. Οι εγγραφές (στο http://www.aligkarirun.gr ) μέχρι στιγμής ξεπέρασαν τις 200 και ήδη όσοι θα πάρουνε μέρος στον αγώνα του ορεινού τρεξίματος, δεν βλέπουν την ώρα να βρεθούν στα Μεγάλα Λιβάδια όχι μόνο για τη διεξαγωγή του αγώνα αλλά και για να γευτούν τα νόστιμα τοπικά προϊόντα, τα οποία φέρουν τη σφραγίδα των γυναικών του χωριού. 

Η διοργάνωση επίσης έχει φροντίσει για τη δωρεάν μετακίνηση από τη Θεσσαλονίκη και το χώρο της ΔΕΘ, προς τα Μεγάλα Λιβάδια την Κυριακή 23 Οκτωβρίου το πρωί στις οκτώ και με επιστροφή από το χωριό μετά τις 5 το απόγευμα προς Θεσσαλονίκη. Για όλους τους δρομείς θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση και στις τρεις διαδρομές και μετά το τέλος του αγώνα θα δίνεται αναμνηστικό μετάλλιο και μπλούζα. Απονομές μεταλλίων θα γίνουν στους τρεις πρώτους άντρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες σε κάθε διαδρομή.

Τη συνέντευξη τύπου συντόνισε ο διευθυντής της διοργάνωσης Αλιγκάρι Run και δημοσιογράφος Λευθέρης Πλακίδας.

Δηλώσεις:

 Τάσος Τζήκας – Πρόεδρος ΔΕΘ – HELEXPO

«Το Aligari Run είναι μια σημαντική πρωτοβουλία για όλους εμάς που έχουμε μια καταγωγή από την περιοχή του Πάικου. Το να κάνει κανείς αθλητισμό στο βουνό είναι ένα υπέροχο πράγμα, και μαζί να συνδυάζεις και άλλα πράγματα! Νομίζω πως ο θεσμός του Aligari Run,είναι ότι καλύτερο για την περιοχή καθώς προβάλλεται μέσα από τις υπαίθριες δραστηριότητες ο Ορεινός Όγκος ενός μαγευτικού βουνού, που ακόμη είναι άγνωστος στον πολύ κόσμο. Είναι μεγάλη η χαρά μου γιατί εφέτος η προσέλευση του κόσμου θα είναι εμφανώς ανεβασμένη, αυτό μαρτυρούν άλλωστε και οι εγγραφές των δρομέων, και σίγουρα θα αποτελέσει θετικό αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία».

Κωσταντίνος Σιωνίδης: Δήμαρχος Παιονίας Νομού Κιλκίς

«Ο Δήμος Παιονίας για 4η χρονιά στηρίζει το Aligari Run, όχι μόνο γιατί αγαπά και στηρίζει τον αθλητισμό, αλλά γιατί πιστεύει ότι βοηθά στην τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Πάικου, η οποία διαθέτει απίστευτα μέρη, όπως εκείνα που διέρχεται το Aligari Run, στα Μεγάλα Λιβάδια, μία από τις ωραιότερες περιοχές του Δήμου μας. Ο κόσμος που μας γνωρίζει αγαπά την περιοχή την οποία επισκέπτεται και μετά το πέρας των αγώνων».

Βούλα Πατουλίδου: Αντιπεριφερειάρχης – Πρόεδρος Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης.

«Όταν ξεκινάς κάτι και σου λένε όλοι μα γιατί το στηρίζεις; Οι θεσμοί είναι εκείνοι που αντέχουν στον χρόνο και αναδεικνύουν φυσικό κάλλος, γενικότερα όπου και αν αυτό υπάρχει. Και αν κάτι γίνεται για μία φορά και τέλος, το χάνεις! Εάν όμως εσύ το στηρίζεις διαχρονικά, γίνεται γνωστό και ο κόσμος συμμετέχει και το αναδεικνύει».

Σάκης Τραχανίδης: Πρόεδρος Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γουμένισσας.

«Για τέταρτη συνεχή χρονιά ο τόπος μας αναδεικνύεται μέσω των αγώνων ορεινού τρεξίματος, και ποδηλασίας, Aligari Run & Αligari Bike, καθώς αποτελούν το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός για την περιοχή μας, και γίνονται αφορμή περισσότεροι άνθρωποι να γνωρίσουν την κρασομάνα Γουμένισσα, και τα Μεγάλα Λιβάδια. Είναι πολύ ευχάριστο πράγμα στην ζωή μας να γνωρίζουμε ανθρώπους που αγαπούν και θέλουν να βοηθήσουν τον τόπο μας, όπως είναι ο Τάσος Τζήκας και ο Λευθέρης Πλακίδας, γιατί απλά διαφημίζουν τον τόπο, τα προϊόντα, την φιλοξενία, και το φυσικό κάλλος της περιοχής. Στοίχημα του συλλόγου μας για το φετινό Aligari Run δεν είναι τίποτε άλλο από την ευχαρίστηση του κόσμου για να μας ξανάρθουν».

 Απόστολος Φυλακτός: Διευθυντής Marketing Gruppe

‘H εταιρεία ηλεκτρικών συσκευών Gruppe για ακόμη μια χρονιά υποστηρίζει χορηγικά τον θεσμό του Run, όπως και το Bike, στα Μεγάλα Λιβάδια. Είμαστε πολύ χαρούμενοί που για 2η συνεχόμενη χρονιά στα πλαίσια του προγράμματος χορηγιών και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Gruppe είμαστε μεγάλοι χορηγοί στο 4o Αλιγκάρι Run. Με τον τρόπο αυτό βάζουμε το δικό μας λιθαράκι στην ενίσχυση ενός σύγχρονου υγιεινού τρόπου ζωής δίπλα στον αθλητισμό, παροτρύνοντας τον κόσμο δοκιμάσει τα οφέλη του ορεινού τρεξίματος, σε μέρη άπειρου φυσικού κάλλους, όπως το όρος Πάικο που θα διεξαχθεί το 4ο Αλιγκάρι Run. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και να ευχηθώ καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες, μικρούς και μεγάλους!’

Χάρης Αηδονόπουλος Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης.

«Μία εξαίρετη αθλητική δράση σε ένα εξαίρετο τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους! Στην προηγούμενη θητεία μου ως αντιπεριφερειάρχης είχα την ευκαιρία να γνωρίσω την περιοχή, να δρομολογήσουμε δράσεις και να χαρούμε την ζωή ζώντας μαζί με τους ορεσίβιους κατοίκους, οι οποίοι είναι γνήσιοι Έλληνες».

Κωσταντίνος Γιουτίκας Αντιπεριφερειάρχης 

«Είναι μεγάλη η χαρά μου καθώς η γη που κατοικούν οι Αρμάνοι, μεγαλολιβαδιώτες, στον Δήμο Παιονίας, θα γεμίσει και πάλι από κόσμο που θα απολαύσει την Βλάχικη φιλοξενία και τις απίστευτες ομορφιές του όρους Πάικου, οι οποίες την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα, θα γευτούν υπέροχες γεύσεις από τα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής, και τέλος θα φύγουν γεμάτοι με τις καλύτερες εντυπώσεις, προγραμματίζοντας εκ νέου την επιστροφή τους».

Νίκος Περόντσης Πρόεδρος του Συλλόγου Μεγαλολιβαδιωτών Πάικου

Για το Σύλλογο είναι πολύ σημαντικό που έχουν ενωθεί τόσες δυνάμεις και γίνεται αυτή η μεγάλη διοργάνωση για την ανάπτυξη του χωριού Μεγάλα Λιβάδια, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Υπάρχει όλη η δυναμική που προσφέρει το χορευτικό μας, οι Αρμάνες οι γυναίκες του χωριού με το γαστρονομικό κομμάτι, αλλά και όλος ο πολιτισμός των Βλάχων που μέσα από τέτοιες ενέργειες έρχεται πιο κοντά σε όλον τον κόσμο. 

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο χοροδιδάσκαλος και μέλος του Συλλόγου Μεγαλολιβαδιωτών Πάικου Στέργιος Σταμπουλής. 

Χορηγοί επικοινωνίας του 4ου Aligari Run είναι το Radio Thessaloniki 94,5fm, η ΒΕΡΓΙΝΑ TV, η Thessnews.gr, το Athletics-Magazine.gr και το Rthess.gr

Φωτογραφίες Παντελής Τζερτζεβέλης