www.aligkarirun.gr - Αγώνες τρεξίματος

Εορταστική ατμόσφαιρα και μεγάλη χαρά πρόσφερε το δεύτερο Αλιγκάρι Run στα Μεγάλα Λιβάδια. Τρέχοντας στο δάσος του Πάικου οι εκατοντάδες συμμετέχοντες γνώρισαν την ευρύτερη περιοχή και απόλαυσαν την ηρεμία του τοπίου, την άπλα του ορεπεδίου και την εξαιρετική φιλοξενία των κατοίκων. 

Συνδιοργανωτές ήταν ο Σύλλογος Μεγαλολιβαδιωτών και ο Σύλλογος Γυναικών οι Αρμάνες, με την αιγίδα του Δήμου Παιονίας και την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της ΔΕΘ – HELEXPO. 

Με ομιλίες για την ιστορία του χωριού, την παράδοση των Βλάχων και τη γαστρονομία της περιοχής, ξεκίνησε το αθλητικό διήμερο το Σάββατο 26 Οκτωβρίου. Την Κυριακή οι παιδικοί αγώνες ήταν η αρχή της αγωνιστικής δραστηριότητας με τα 500 μέτρα για μικρά παιδιά έως 6 ετών που έτρεξαν κάποια χέρι με χέρι με τους γονείς τους και ακολούθησαν τα μεγαλύτερα παιδιά που έτρεξαν τα 1000 μέτρα.

Τα συνόδευσε συμβολικά και ο Διονύσης Λάππας ένας βετεράνος δρομέας από τα Γιαννιτσά που συμμετείχαν ως Σύλλογος με πολυπληθή ομάδα. Τα 15 χιλιόμετρα είχαν πολλούς δρομείς έμπειρους και σε ορεινό τρέξιμο και σε ασφάλτινο.

Από πολλά και διαφορετικά σημεία στην Ελλάδα με τη μεγαλύτερη ομάδα να είναι από τη Μαραθώνια Κολύμβηση από το Κολυμβητήριο της Καλαμαριάς. Στα 5 χιλιόμετρα η συμμετοχή ξεπέρασε κατά πολύ τα αναμενόμενα και είχε και πολλούς περιπατητές. 

Μετά τις απονομές ο Σύλλογος Γυναικών οι Αρμάνες ετοιμάσαν τραχανά και πρόσφεραν σε όλους τους τερματίσαντες και ακολούθησε γλέντι με χάλκινα από τη γύρω περιοχή. Ο χορός και τα τραγούδια κράτησαν μέχρι αργά το απόγευμα. Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Τάσος Τζήκας αναφέρθηκε στην επιτυχία της διοργάνωσης που επιτεύχθηκε χάρη στη συνεργασία όλων των φορέων και των θεσμικών και το γεγονός ότι αγκάλιασε την προσπάθεια η τοπική κοινωνία. 

Ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης δήλωσε ότι θα στηρίξει την προσπάθεια γιατί ο αθλητικός τουρισμός είναι το καλύτερο μέσο για την προβολή της περιοχής. Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας και αντιπεριφερειάρχης αγροτικής οικονομίας Σωτήρης Μπάτος δεσμεύτηκε ότι θα προσθέσει στην πλατφόρμα της αθλητικής δραστηριότητας και τα τοπικά προιόντα που θεωρεί ότι είναι εξαιρετική ευκαιρία για να προωθηθούν και να τα γνωρίσει περισσότερος κόσμος, μια και είναι στόχος προσωπικός και του Περιφερειαρχή Απόστουλου Τζιτζικώστα να ενισχύσουν τον πρωτογενή τομέα και την αγροτική παραγωγή. 

Τα αποτελέσματα 

5 χιλιόμετρα
ΑΝΤΡΕΣ: Κοσμάς Κωσταντινίδης, Σωτήρης Καρακίτσιος , Ηρακλής Πεμπές
ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Ευαγγελία Σάμου, Σωτηρία Σάλη, Κατερίνα Βικελούδα

21 χιλιόμετρα
ΑΝΤΡΕΣ: Δημήτρης Γάζος, Ηλίας Τσαπαρέλης, Γκεζόμ και Αλφρεντ Γκατζία
ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Βασιλική Διαμαντοπούλου, Έλενα Λαδά, Ειρήνη Κουκογιάννη

Photo Gallery