www.aligkarirun.gr - Αγώνες τρεξίματος

4o Aλιγκάρι Bike Γιορτή του Ποδηλάτου στα Μεγάλα Λιβάδια

Γιορτή του Ποδηλάτου στα Μεγάλα Λιβάδια

Το 4ο Αλιγκάρι Bike, πέρασε στην ιστορία ως ένα από τα καλύτερα ποδηλατικά ραντεβού στην Ελλάδα. Μάλιστα φέτος συνέπεσε με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου, η οποία έδωσε την ευκαιρία σε αρκετό κόσμο να βάλουν εκ νέου σε κυκλοφορία τα ποδήλατα τους. Στο Δήμο Παιονίας όμως για 4η συνεχή χρονιά το ποδηλατικό ραντεβού είχε κλειστεί από καιρό, καθώς λίγο πριν από την εκκίνηση του 4ου Αλιγκάρι Bike , ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Τάσος Τζήκας είπε μεταξύ άλλων: «Το Αλιγκάρι Bike είναι μια αθλητική διοργάνωση, που γίνεται στην καρδιά του Δήμου Παιονίας, σε ένα μαγικό Βουνό το οποίο αξίζει κανείς να επισκέπτεται όχι μόνο για να περπατάει ή να τρέχει αλλά και για να κάνει ποδήλατο».

Κατά την διάρκεια υποδοχής των αθλητών και λίγο πριν από την εκκίνηση της Ανάβασης Πάικου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Παιονίας Κύρος Καλαβάζης είπε: «Για 4η χρονιά φιλοξενούμε μια διοργάνωση που έρχεται να συμβάλλει στην προσπάθεια που κάνει η δημοτική αρχή για την προβολή και την τουριστική ανάπτυξη του δήμου, καθώς πέρα από τους αθλητές συγκεντρώνει αρκετούς θεατές και ανθρώπους που πραγματοποιούν μια απόδραση στη γη της Παιονίας». 

Η χαρά των «ντόπιων» εκφράστηκε δια στόματος του Προέδρου Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γουμένισσας, Σάκη Τραχανίδη, ο οποίος αφού ευχαρίστησε όλους όσους βοηθούνε στην διοργάνωση είπε: «Πιστεύω ότι η διαδρομή θα είναι ευχάριστη παρόλη την ανηφόρα της, εύχομαι να έχετε έναν καλό αγώνα και να απολαύσετε μαζί με τις οικογένειές σας το φυσικό κάλος της περιοχής και να μας ξαναέρθετε».

Η Ανάβαση Μεγάλων Λιβαδίων.

Για ακόμη μια φορά η ποδηλατική ανάβαση στο Πάικο, αποδείχτηκε αρκετά σκληροτράχηλη και δοκίμασε στο έπακρο, από τα πρώτα κιόλας χιλιόμετρα τις δυνάμεις όλων των αναβατών. Από τα δύο πρώτα χιλιόμετρα ξεκίνησαν τις επιθέσεις τους οι καλά προετοιμασμένοι αθλητές, χωρίς όμως κανείς να καταφέρει να αποσπαστεί. Στην μεγάλη στροφή των 180 μοιρών λίγο πριν από το χωριό Γρίβα, ο αναβάτης του Παναθηναϊκού Γιάννης Κυριακίδης, διατήρησε το τέμπο του σε όλη την διάρκεια της ανάβασης καταφέρνοντας να αποσπαστεί από το Πελοτόν το οποίο παρουσίαζε τάσεις διάσπασης! Τον ρυθμό του Κυριακίδη, κατάφερε να ακολουθήσει ο Ιωάννης Πολυχρονίδης από την Πτολεμαΐδα της κατηγορίας sportive. Πίσω από τους δύο αποσπασμένους αθλητές καταδίωκαν με όλες τις δυνάμεις τους, οι αθλητές, Κωνσταντίνος Παπουτσής του ΠΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, και ο Πρόδρομος Πούλιος από τον Μαχητής Σερρών. 

Με την σειρά αυτή έφτασαν στον τερματισμό του αγώνα, στην κεντρική πλατεία των Μεγάλων Λιβαδίων στα 1.250μ υψόμετρο, όπου μία ώρα αργότερα έλαβαν χώρα οι βραβεύσεις των νικητών όλων των κατηγοριών. Την Κυριακή 2 Ιουνίου Παγκόσμια ημέρα του Ποδηλάτου, οι καιρικές συνθήκες ήταν οι καλύτερες δυνατές, για την ομαλή διεξαγωγή όλων των αγώνων σε όλες τις κατηγορίες. Η αγωνιστική δράση είχε πολλές συγκινήσεις για όσους αγωνίσθηκαν στις κατηγορίες όλων των ηλικιών, την φορά αυτή με ποδήλατα Βουνού και αγωνίσματα της Ορεινής Ποδηλασίας.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα εδώ: https://racesystem.gr/results/aligkari-bike-festival-2024/

Κατά τη διάρκεια των απονομών στους νικητές, μικρούς και μεγάλους ο Δήμαρχος Παιονίας ο Κώστας Σιωνίδης, ευχήθηκε συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες στους αγώνες του Ποδηλατικού Διημέρου, όπου είπε μεταξύ άλλων, «ο Δήμος Παιονίας είναι εδώ γιατί στηρίζει τον αθλητισμό. Εύχομαι του χρόνου και πάλι εδώ με πλήθος κόσμου που γνωρίζει τον τόπο μας και γίνεται πρεσβευτής της υπέροχης φύσης και της φιλοξενίας μας». Άξια λόγου η τελετή των επάθλων και δώρων στους νικητές, από τους διοργανωτές και χορηγούς του αγώνα οι οποίοι απένειμαν πολλά παραδοσιακά προϊόντα, όπως μπάρες από το ζαχαροπλαστείο Λαίνας στη Γουμένισσα, κρασιά των γειτονικών Οινοποιείων, από το Μικρό Κτήμα Τίτου, τον Αιδαρίνη, τον Βαλτάρα, τον Χατζηβαρίτη, τον Σακαλάκη και τον Τραινό και τα νερά Μακεδονίας δρόσισαν όλους τους συμμετέχοντες, από της πηγές του όρους Πάικου τα οποία έσβησαν τη δίψα όλων. 

Άξια λόγου η συμμετοχή όλων των εθελοντών από το Σύλλογο Μεγαλολιβαδιωτών, οι οποίοι υποστήριξαν με όλες τις δυνάμεις τους το ποδηλατικό διήμερο. Επίσης και το τεχνικό team της Race systems, οι οποίοι φρόντισαν τα μέγιστα τόσο για την ασφαλή τέλεση των αγώνων όσο και για την υποστήριξη του αγώνα με την έκδοση των αποτελεσμάτων και όχι μόνο. 

Μεγάλο χορηγός ήταν η Eurolamp και υποστηρικτής η ΔΕΘ – HELEXPO και οι εκδόσεις Sportbook.gr

Οι φωτογραφίες είναι του Παντελή Τζερτζεβέλη

Έρχεται το 4ο Αλιγκάρι Bike στη 1 και 2 Ιουνίου 2024

«Ορθοπεταλιές» στο δροσερό αέρα του Πάικου

Έρχεται το 4ο Αλιγκάρι Bike, το οποίο θα λάβει χώρα το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Ιουνίου στη Γουμένισσα και τα Μεγάλα Λιβάδια, στο Όρος Πάικο, το οποίο ανήκει στο Δήμο Παιονίας του Νομού Κιλκίς.

Δικαίωμα συμμετοχής στην φετινή διοργάνωση, έχουν αθλητές και αθλήτριες όλων των κατηγοριών και ηλικιών.

Η Καινοτομία και της φετινής διοργάνωσης είναι ότι εκτός από τους αθλητές ποδηλάτες που αγωνίζονται σε σωματεία που ανήκουν στην Δύναμη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος και όσοι αγαπούν το ποδήλατο.

Απαραίτητη προϋπόθεση όλοι οι ποδηλάτες να έχουν αγωνιστική εμπειρία και να είναι σε καλή φυσική κατάσταση!

Η αγωνιστική δράση ξεκινά το Σάββατο 1 Ιουνίου στις 17:30μμ (απόγευμα) με την «Ανάβαση Μεγάλων Λιβαδίων».

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί από την Κεντρική Πλατεία της Γουμένισσας, και αφού οι αναβάτες κάνουν τρεις γύρους στους δρόμους του Ιστορικού κέντρου της Γουμένισσας, θα ξεκινήσουν το σκαρφάλωμα στις πλαγιές του όρους Πάικου, αφού πρωτίστως διέλθουν από τα ορεινά χωριά, Γρίβα και Καστανερή, για να τερματίσουν αργότερα στην κεντρική πλατεία των Μεγάλων Λιβαδίων, 1250μ ψηλότερα από την επιφάνεια της θάλασσας. Οι ποδηλάτες που έλαβαν μέρος στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις, μιλούν «για μία ιδιαίτερα απαιτητική ανάβαση» η οποία δοκιμάζει τα όρια όλων όσων παίρνουν μέρος στον αγώνα.

Η διαδρομή έχει σχεδιαστεί από την εταιρία «Race System» με τέτοια τεχνοτροπία έτσι ώστε, να αναδεικνύει το αστείρευτο φυσικό κάλλος του όρους Πάικο.

Ξεκινώντας από την «κρασομάνα» Γουμένισσα η ανηφόρα για τα Δάση του Πάικου παρομοιάζεται ως «χαμηλή πτήση αεροσκάφους» στην οποία συμμετέχουμε όλοι μας προκειμένου να προσεγγίσουμε την περιοχή των Μεγάλων Λιβαδιών.

2nd day Κυριακή 2 Ιουνίου

Την Κυριακή 2 Ιουνίου την σκυτάλη παίρνουν οι αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας, που περιλαμβάνονται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, και απευθύνονται σε παιδιά, έφηβους,κορασίδες,νεάνιδες και γυναίκες.

Μαζί τους και μετά από ξεχωριστή εκκίνηση, θα αγωνιστούν και οι άνδρες της open κατηγορίας.

Οι διοργανωτές του 4ου Αλιγκάρι Bike προσκαλούν και φέτος, του πολίτες εκείνους που θέλουν να επισκεφθούν τα Μεγάλα Λιβάδια χωρίς να λάβουν μέρος στον αγώνα, αλλά να ποδηλατήσουν με το ποδήλατό τους, μέσα στην φύση του Πάικου.

Το 4ο Aligari Bike φέρει την αιγίδα και την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, έχει την στήριξη του Δήμου Παιονίας, & της Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας, του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γουμένισσας, της Ιεράς Μητροπόλεως Γουμενίσσης Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου, και επίσης την αμέριστη αρωγή της ΔΕΘ–HELEXPO.

Στο αθλητικό κομμάτι, όλοι οι αγώνες τελούν υπό την Αιγίδα και επίβλεψη της ΕΠΣΜΑΘ ( Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας – Θράκης)

Χορηγοί του Αλιγκάρι

Μεγάλος χορηγός του 3ου ποδηλατικού διημέρου Aligari Bike, είναι η εταιρεία EUROLAMP και χορηγοί οι εταιρείες «Νερά Μακεδονίας», τα Οινοποιεία «Αιδαρίνη», «Βαλτάρα», «Γεροβασιλείου»,«Μικρό Κτήμα Τίτου», «CHATZIVARITIS ESTATE”, οι «γουμένισσες» με τοπικά προϊόντα, το “Αρτοζαχαροπλαστείο Λαίνας”, & το «Μπαχάρι είναι η ζωή μας».

Διευθυντής του αγώνα και παρουσιαστής είναι ο δημοσιογράφος Λευθέρης Πλακίδας και την τεχνική υποστήριξη έχει αναλάβει η εταιρεία Race system.

Ο θεσμός των αγώνων “Aligari Run & Bike” αποτελεί όραμα του Τάσου Τζήκα, Προέδρου της ΔΕΘ HELEXPO ο οποίος κατάγεται από τα Μεγάλα Λιβάδια του Νομού Κιλκίς, και χάρη στην ανταπόκριση που βρήκε από το Δήμο Παιονίας, και την αμέριστη βοήθεια και στήριξη που έλαβε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καταφέρνει να βοηθά ποικιλοτρόπως την τοπική κοινωνία, και τον Σύλλογο Μεγαλολιβαδιωτών Πάικου, που είναι και συνΔιοργανωτής του 4ου Αλιγκάρι Bike.

Σας περιμένουμε για Ορθοπεταλιές, στα Μεγάλα Λιβάδια

ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΑΣ