www.aligkarirun.gr - Αγώνες τρεξίματος

ALIGKARI BIKE FESTIVAL 2023

9 Ιουλίου 2023

Ο Αθλητικός Σύλλογος “Ο ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ” σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Δήμο Παιονίας, τον Σύλλογο Μεγαλολιβαδιωτών Παικου και την HELEXPO διοργανώνει κατόπιν άδειας της Ε.Ο.Π. διοργανώνει διασυλλογικούς ποδηλατικούς αγώνες, με την επωνυμία ALIGARI BIKE FESTIVAL 2023 στις κατηγορίες, Aνδρών, Εφήβων, Μάστερς, Παίδων Κορασίδων, Παμπαίδων Παγκορασίδων, Μίνι Μεγάλα Αγόρια-Κορίτσια, Μίνι Μικρά Αγόρια Κορίτσια, καθώς και Open ανοικτής συμμετοχής (με ή χωρίς δελτίο). Οι αγώνες διοργανώνονται στα Μεγάλα Λιβάδια Πάικου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:
ΑΝΔΡΩΝ, ΕΦΗΒΩΝ, ΜΑΣΤΕΡΣ (ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ), ΠΑΙΔΩΝ, ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ, ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ, ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΩΝ, ΜΙΝΙ ΜΕΓΑΛΑ, ΜΙΝΙ ΜΙΚΡΑ, OPEN FUN ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ, και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ :
9/7/2023
08.30 : Άνοιγμα Γραμματείας
09.30 : Τεχνικό συνέδριο αρχηγών ομάδων
10.00 : Μάστερς, Έφηβοι και Open/Sportive (2 στροφές) – XCP
10.05 : Παίδες, Κορασίδες και open fun (1 στροφή) – XCP
10.10 : Παμπαίδες-Παγκορασίδες (30′ λεπτά) – XCC
10.50 : Mini Μεγάλα (20’) – XCC
11.15 : Μini Μικ΄ρα (15’) – XCC
11.40 : SUPER MINI (10’) – XCC
Το τελικό πρόγραμμα θα διαμορφωθεί με την λήξη των δηλώσεων συμμετοχής.

ΠΟΛΗ/ΔΙΑΔΡΟΜΗ:
Ολες οι διαδρομές είναι με εκκίνηση και τερματισμό στη κεντρική πλατεία των Μεγάλων Λιβαδιών.
• Για το αγώνισμα XCC κατηγοριών Super Μινι Α-Κ, Μινι Μικρα Α-Κ, Μινι Μεγαλα Α-Κ, Παμπαίδες – Πανκορασίδες
κυκλική διαδρομή 1400 μέτρα.
• Για το αγώνισμα XCP κατηγοριών Παίδων-Κορασίδων, OPEN FUN 17+
κυκλική διαδρομή 25.000 μέτρων.
• Για το αγώνισμα XCP κατηγοριών Ανδρών, Εφήβων, Μαστερ και OPEN 17+
κυκλική διαδρομή 25.000μ μετρων x 2 στροφές. (Σύνολο 50.000 μέτρα)

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές που ανήκουν στην δύναμη της Ε.Ο.Π. και έχουν δελτίο ενεργό για το 2023 Κάθε σύλλογος έχει δικαίωμα να συμμετάσχει με απεριόριστο αριθμό αθλητών.

Για την κατηγορία OPEN επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών (-τριων) ανω των 18 ετών, απαιτείται δε η κατάθεση πρόσφατης βεβαίωσης ικανότητας άθλησης, από Ιατρό (καρδιολόγο ή παθολόγο).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Τα σωματεία μπορούν να υποβάλουν τις δηλώσεις τους σύμφωνα με την ονομαστική δήλωση συμμετοχής που θα βρείτε εδώ. Θα γίνουν δεκτές έως 15/06/2023 στο mail info@podilatis.gr.
Οι αθλητές-αθλούμενοι της κατηγορίας OPEN 17+ και OPEN FUN 17+ μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο
www.racesystem.gr εως 15/06/2023 πατώντας εδώ.

Παράβολο συμμετοχής: Κατηγορίες Αντρών, Εφήβων, Μάστερ, OPEN, OPEN FUN είναι 10€ και καταβάλλεται στη γραμματεία των αγώνων. Οι υπόλοιπες κατηγορίες δεν καταβάλουν παράβολο συμμετοχής.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ:
Η Γραμματεία θα λειτουργήσει σε όλη την διάρκεια των αγώνων. Η γραμματεία θα ανοίξει στις 08:30, για την παράδοση των δελτίων και την παραλαβή των αριθμών από τον εκπρόσωπο του σωματείου, συγκεντρωτικά για όλους τους αθλητές του.
Τα δελτία θα παρακρατούνται μέχρι το πέρας των αγώνων. Επιστροφή των αριθμών συγκεντρωτικά από τον εκπρόσωπο του σωματείου στην γραμματεία αμέσως μετά το πέρας του αγώνα και παραλαβή των δελτίων των αθλητών.
Οι αθλητές, θα προσέρχονται για υπογραφή στο Φύλλο Αγώνα, έως και 20΄πριν την εκκίνηση της κατηγορίας τους, με την επίδειξη της ατομικής Κάρτας Υγείας, αφού έχει προηγηθεί ο τεχνικός έλεγχος του εξοπλισμού με την αγωνιστική τους ενδυμασία και τους αριθμούς τοποθετημένους.

ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ:
Σύμφωνα με το πρόγραμμα.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:
Ο αγώνας διεξάγεται με τους κανονισμούς της ΕΟ Ποδηλασίας και της UCI, για ότι δεν προβλέπεται στους κανονισμούς της ΕΟΠ. και ειδικότερα για την ποδηλασία ΜΤΒ, θα ληφθούν υπόψη οι εγκύκλιοι της Τ.Ε. για συγχωνεύσεις κατηγοριών και εξοπλισμός ποδηλάτων.

ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:
Η Αγωνόδικος επιτροπή θα αποφασίσει λαμβάνοντας υπόψη τις καιρικές συνθήκες, τον αριθμό των συμμετεχόντων, καθώς και άλλες παραμέτρους, αν θα εφαρμόσει τον κανονισμό του 80% ή του 100% (lapped) όσον αφορά την κατάταξη αθλητών, που καθυστερούν κατά την διάρκεια του αγώνα.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ:
Οι συμμετέχοντες αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν ποδηλατική ενδυμασία (κράνος – ειδικά ποδηλατικά παπούτσια κλπ.) σύμφωνη με τους κανονισμούς και τις εγκυκλίους.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΕ ΙΣΧΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ Ε.Ο.Π.

ΖΩΝΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ:
Θα ανακοινωθεί στο Τεχνικό συνέδριο.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:
1ος νικητής κύπελλο, χρυσό μετάλλιο.
2ος νικητής αργυρό μετάλλιο.
3ος νικητής χάλκινο μετάλλιο.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ:
Εφόσον οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν θα πραγματοποιηθούν σε χώρο και χρόνο που θα ανακοινωθεί από τους διοργανωτές .

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ:
Σε περίπτωση που το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ, της UCI και του ΕΟΚΑΝ.

ΠΟΙΝΕΣ:
Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.

ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ:
Θα ανακοινωθεί.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ:
Ακριτίδης Ελευθέριος, 6932280305, info@podilatis.gr

ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ:
Ι. Με την συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων.
II. Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ:
Για ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη αποφασίζεται επιτόπου από την Αγωνόδικο Επιτροπή. Οι αθλητές/τριες συμμετέχουν στους αγώνες με δικιά τους ευθύνη και ο διοργανωτής δεν έχει καμία υποχρέωση για κάθε ενδεχόμενο ατύχημα ως και φθορά ή απώλεια αγωνιστικού υλικού, ενδυμάτων κλπ. Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να συμπτύξουν κατηγορίες σύμφωνα με τους Κανονισμούς της ΕΟΠ και να τροποποιήσουν το πρόγραμμα των αγώνων και την διαδρομή σε περίπτωση που για λόγους ανωτέρας βίας δεν είναι δυνατή και ασφαλής η πρόσβαση για τους αγωνιζόμενους σε όλα τα σημεία της διαδρομής.

Χάρτες – Υψομετρικά

XCP (1 στροφή)
Άνδρες-Έφηβοι-Παίδες-Κορασίδες-Open-Open Fun

XCC (1400 μ.)
Super Mini, Mini Μικρά Α-Κ, Mini Μεγάλα Α-Κ,
Παμπαίδεων, Παγκορασίδων