www.aligkarirun.gr - Αγώνες τρεξίματος

Ανάβαση Πάικου – (Γουμένισσα – Μ. Λιβάδια)

8 Ιουλίου 2023

Ο Αθλητικός Σύλλογος “Ο ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ” σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Δήμο Παιονίας, τον Σύλλογο Μεγαλολιβαδιωτών Παικου και την HELEXPO διοργανώνει κατόπιν άδειας της Ε.Ο.Π. διοργανώνει διασυλλογικούς ποδηλατικούς αγώνες, με την επωνυμία ALIGARI BIKE FESTIVAL 2023.
Οι αγώνες διοργανώνονται στη Γουμένισσα Κιλκίς με τερματισμό τα Μεγάλα Λιβάδια.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:
ΕΦΗΒΩΝ, ΝΕΑΝΙΔΩΝ, ΜΑΣΤΕΡ,  και OPEN ανοικτής συμμετοχής με ή χωρίς δελτίο (ΑΝΔΡΕΣ – ΓΥΝΑΙΚΕΣ).
Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ, και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ :
8/7/2023
16.30 : Άνοιγμα Γραμματείας
17.30 : Τεχνικό συνέδριο αρχηγών ομάδων
18:00 : ΕΦΗΒΟΙ, ΝΕΑΝΙΔΕΣ, ΜΑΣΤΕΡ,  και OPEN ανοικτής συμμετοχής

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ/ΔΙΑΔΡΟΜΗ:
Η διαδρομή είναι με εκκίνηση τη πλατεία Γουμένισσας και τερματισμό στη κεντρική πλατεία των Μεγάλων Λιβαδιών συνολικής απόστασης 23600 μέτρα και θετικής υψομετρικής 1100 μέτρα. Θα δοθεί προ εκκίνηση για την ασφαλή έξοδο από τη Γουμένισσα και στη συνέχεια η εκκίνηση.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές που ανήκουν στην δύναμη της Ε.Ο.Π. και έχουν δελτίο ενεργό για το 2023 Κάθε σύλλογος έχει δικαίωμα να συμμετάσχει με απεριόριστο αριθμό αθλητών.

Για την κατηγορία OPEN 17+ επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών (-τριων), απαιτείται δε η κατάθεση πρόσφατης βεβαίωσης ικανότητας άθλησης, από Ιατρό (καρδιολόγο ή παθολόγο).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Τα σωματεία μπορούν να υποβάλουν τις δηλώσεις τους σύμφωνα με την ονομαστική δήλωση συμμετοχής που θα βρείτε εδώ. Θα γίνουν δεκτές έως 15/06/2023 στο mail info@podilatis.gr.
Οι αθλητές-αθλούμενοι της κατηγορίας OPEN  μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο
www.racesystem.gr εως 15/06/2023 πατώντας εδώ.

Παράβολο συμμετοχής: Για όλες τις κατηγορίες ορίζεται στα 10€ και καταβάλλεται στη γραμματεία των αγώνων.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ:
Η Γραμματεία θα λειτουργήσει στο χώρο εκκίνησης-τερματισμού σε όλη την διάρκεια των αγώνων. Η γραμματεία θα ανοίξει στις 16:30, για την παράδοση των δελτίων και την παραλαβή των αριθμών από τον εκπρόσωπο του σωματείου, συγκεντρωτικά για όλους τους αθλητές του.
Οι αθλητές, θα προσέρχονται για υπογραφή στο Φύλλο Αγώνα, έως και 20΄πριν την εκκίνηση της κατηγορίας τους, με την επίδειξη της ατομικής Κάρτας Υγείας.

ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ:
30′ πριν την εκκίνηση των αγώνων στο χώρο της Γραμματείας.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:
Ο αγώνας διεξάγεται με τους κανονισμούς της ΕΟ Ποδηλασίας και της UCI, για ότι δεν προβλέπεται στους κανονισμούς της ΕΟΠ. και ειδικότερα για την ποδηλασία δρόμου, θα ληφθούν υπόψη οι εγκύκλιοι της Τ.Ε. για συγχωνεύσεις κατηγοριών και εξοπλισμός ποδηλάτων.

ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:

1. Στους αγώνες αναβάσεων δεν επιτρέπεται η συνοδεία οχημάτων υποστήριξης των Ομάδων. Δεν επιτρέπεται η υδροδοσία/τροφοδοσία των αθλητών, εκτός ειδικών καιρικών συνθηκών, όπου ο Αλυτάρχης του αγώνα αποφασίζει διαφορετικά.

2. Οι Έφηβοι συμμετέχουν με ελεύθερο ανάπτυγμα, ελεύθερο, (μετά από απόφαση της UCI).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι αγωνιζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και να κινούνται στην δεξιά λωρίδας κυκλοφορίας. Θα υπάρχουν στελέχη της Τροχαίας σε καίρια σημεία (φανάρια, διασταυρώσεις) και εθελοντές που θα διευθετούν την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή του αγώνα.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΕ ΙΣΧΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ Ε.Ο.Π.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:
1ος νικητής κύπελλο, χρυσό μετάλλιο.
2ος νικητής αργυρό μετάλλιο.
3ος νικητής χάλκινο μετάλλιο.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ:
Εφόσον οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν θα πραγματοποιηθούν σε χώρο και χρόνο που θα ανακοινωθεί από τους διοργανωτές .

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ:
Σε περίπτωση που το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ, της UCI και του ΕΟΚΑΝ.

ΠΟΙΝΕΣ:
Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.

ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ:
Θα ανακοινωθεί.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ:
Ακριτίδης Ελευθέριος, 6932280305, info@podilatis.gr

ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ:
Ι. Με την συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων.
II. Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ:
Για ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη αποφασίζεται επιτόπου από την Αγωνόδικο Επιτροπή. Οι αθλητές/τριες συμμετέχουν στους αγώνες με δικιά τους ευθύνη και ο διοργανωτής δεν έχει καμία υποχρέωση για κάθε ενδεχόμενο ατύχημα ως και φθορά ή απώλεια αγωνιστικού υλικού, ενδυμάτων κλπ. Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να συμπτύξουν κατηγορίες σύμφωνα με τους Κανονισμούς της ΕΟΠ και να τροποποιήσουν το πρόγραμμα των αγώνων και την διαδρομή σε περίπτωση που για λόγους ανωτέρας βίας δεν είναι δυνατή και ασφαλής η πρόσβαση για τους αγωνιζόμενους σε όλα τα σημεία της διαδρομής.

Χάρτες – Υψομετρικά