www.aligkarirun.gr - Αγώνες τρεξίματος

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ «2ο ΑΛΙΓΚΑΡΙ RUN» ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Κατεβάστε από τον παραπάνω σύνδεομο την πρόσκληση συμμετοχής σε μορφή pdf.

Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019 στις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία στα Μεγάλα Λιβάδια ξεκινάνε οι δύο αγώνες 5 και 15 χιλιομέτρων και το ένα χιλιόμετρο για παιδιά στο δάσος του Πάικου.

Μία ιδέα του Τάσου Τζήκα που υλοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Παιονίας, του Πολιτιστικού Συλλόγου των Μεγάλων Λιβαδίων και του συλλόγου Γυναικών οι Αρμάνες. 

Την τεχνική υποστήριξη έχει η εταιρεία RUN HIKE  και ο αθλητικός σύλλογος Τρίτων που έχει την εμπειρία διοργάνωσης του Μαραθωνίου Μέγας Αλέξανδρος. Η διαδρομή είναι όλη σε δασικούς δρόμους σε ένα υπέροχο τοπίο. Θα υπάρχουν αναμνηστικά μετάλλια για όλους τους συμμετέχοντες και μπλούζες. 

Ηλεκτρονική χρονομέτρηση και τροφοδοσία με νερά και αναψυκτικά. Στον τερματισμό θα υπάρχει κέρασμα από το σύλλογο γυναικών οι Αρμάνες, τραχανάς και χωριάτικες πίτες. Μία πρόταση για μία αθλητική διοργάνωση που θα προσφέρει ιδανική ευκαιρία για να προβληθεί το χωριό Μεγάλα Λιβάδια, αλλά και όλη η περιοχή. 

Ένα γεγονός που ξεφεύγει από το κομμάτι του αθλητισμού και παίρνει διαστάσεις πολιτισμικές, με αναφορές στο περιβάλλον, στη γαστρονομία (με ανάδειξη των τοπικών προιόντων) και της παράδοσης. Τα Μεγάλα Λειβάδια είναι Βλάχικο χωριό με μεγάλη ιστορία. Αλιγκάρι στα βλάχικα σημαίνει τρέξιμο.