www.aligkarirun.gr - Αγώνες τρεξίματος

Έρχεται το 3ο Αλιγκάρι Bike στις 8 & 9 Ιουλίου 2023

«Ορθοπεταλιές» στον καθαρό αέρα του Πάικου

Έρχεται το 3ο Αλιγκάρι Bike, το οποίο θα λάβει χώρα το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Ιουλίου στη Γουμένισσα και τα Μεγάλα Λιβάδια, του Όρους Πάικου, το οποίο ανήκει στο Δήμο Παιονίας του Νομού Κιλκίς.

Η λέξη «Αλιγκάρι» στα Βλάχικα, σημαίνει τρέξιμο, και οι Βλάχοι κάτοικοι των Μεγάλων Λιβαδιών, οι οποίοι ζουν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης,και του Νομού Κιλκίς, προσκαλούν εκ νέου τη μεγάλη Ποδηλατική και αθλητική κοινότητα Ορεινής Ποδηλασίας, στην φετινή 3ή διοργάνωση του Αλιγκάρι Bike.

Δικαίωμα συμμετοχής στην φετινή διοργάνωση, έχουν αθλητές και αθλήτριες όλων των κατηγοριών και ηλικιών. Η Καινοτομία και της φετινής διοργάνωσης είναι ότι εκτός από τους αθλητές ποδηλάτες που αγωνίζονται σε σωματεία που ανήκουν στην Δύναμη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος και όσοι αγαπούν το ποδήλατο. Απαραίτητη προϋπόθεση όλοι οι ποδηλάτες να έχουν αγωνιστική εμπειρία και να είναι σε καλή φυσική κατάσταση.

Η αγωνιστική δράση ξεκινά το Σάββατο 8 Ιουλίου στις 17:30μμ (απόγευμα) με την «Ανάβαση Μεγάλων Λιβαδίων». Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί από την Κεντρική Πλατεία της Γουμένισσας, και αφού οι αναβάτες κάνουν τρεις γύρους στους δρόμους του Ιστορικού κέντρου της Γουμένισσας, θα ξεκινήσουν το σκαρφάλωμα στις πλαγιές του όρους Πάικου, αφού πρωτίστως διέλθουν από τα ορεινά χωριά, Γρίβα και Καστανερή, για να τερματίσουν αργότερα στην κεντρική πλατεία των Μεγάλων Λιβαδίων, 1250μ ψηλότερα από την επιφάνεια της θάλασσας. Οι ποδηλάτες που έλαβαν μέρος στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις, μιλούν «για μία ιδιαίτερα απαιτητική ανάβαση» η οποία δοκιμάζει τα όρια όλων όσων παίρνουν μέρος στον αγώνα. Η διαδρομή έχει σχεδιαστεί από την εταιρία «Race System» με τέτοια τεχνοτροπία έτσι ώστε, να αναδεικνύει το αστείρευτο φυσικό κάλλος του όρους Πάικο.

Ξεκινώντας από την «κρασομάνα» Γουμένισσα η ανηφόρα για το δάσος του Πάικου παρομοιάζεται ως «χαμηλή πτήση αεροσκάφους» στην οποία συμμετέχουμε όλοι μας προκειμένου να προσεγγίσουμε την περιοχή των Μεγάλων Λιβαδιών.

2nd day Κυριακή 9 Ιουλίου

Την Κυριακή 9 Ιουλίου την σκυτάλη παίρνουν οι αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας,που περιλαμβάνονται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, και απευθύνονται σε παιδιά, έφηβους,κορασίδες,νεάνιδες και γυναίκες. Μαζί τους και μετά από ξεχωριστή εκκίνηση, θα αγωνιστούν και οι άνδρες της open κατηγορίας. Οι διοργανωτές του 3ου Αλιγκάρι Bike προσκαλούν και φέτος, του πολίτες εκείνους που θέλουν να επισκεφθούν τα Μεγάλα Λιβάδια χωρίς να λάβουν μέρος στον αγώνα, αλλά να ποδηλατήσουν με το ποδήλατό τους, μέσα στην φύση του Πάικου, ότι θα υπάρχει λεωφορείο το οποίο θα ξεκινήσει από την ΔΕΘ το πρωί της Κυριακής 9/7/2023, για να μεταφέρει εντελώς δωρεάν, εκείνους που επιθυμούν.

Το 3ο Aligari Bike φέρει την αιγίδα και την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, έχει την στήριξη του Δήμου Παιονίας, & της Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας, του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γουμένισσας, της Ιεράς Μητροπόλεως Γουμενίσσης Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου, και επίσης την αμέριστη αρωγή της ΔΕΘ–HELEXPO. Στο αθλητικό κομμάτι, όλοι οι αγώνες τελούν υπό την Αιγίδα και επίβλεψη της ΕΠΣΜΑΘ ( Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας – Θράκης)

Χορηγοί του Αλιγκάρι

Μεγάλος χορηγός του 3ου ποδηλατικού διημέρου Aligari Bike, είναι η εταιρεία ηλεκτρικών συσκευών Gruppe και χορηγοί οι εταιρείες «Νερά Μακεδονίας», τα Οινοποιεία «Αιδαρίνη», «Βαλτάρα», «Γεροβασιλείου»,«Μικρό Κτήμα Τίτου», «CHATZIVARITIS ESTATE”, οι «γουμένισσες» με τοπικά προϊόντα, το “Αρτοζαχαροπλαστείο Λαίνας”, & το «Μπαχάρι είναι η ζωή μας».

Διευθυντής του αγώνα και παρουσιαστής είναι ο δημοσιογράφος Λευθέρης Πλακίδας και την τεχνική υποστήριξη έχει αναλάβει η εταιρεία Race system. Ο θεσμός των αγώνων “Aligari Run & Bike” αποτελεί όραμα του Τάσου Τζήκα, Προέδρου της ΔΕΘ HELEXPO ο οποίος κατάγεται από τα Μεγάλα Λιβάδια του Νομού Κιλκίς, και χάρις την ανταπόκριση που βρήκε από το Δήμο Παιονίας, και την αμέριστη βοήθεια και στήριξη που έλαβε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καταφέρνει να βοηθά ποικιλοτρόπως την τοπική κοινωνία, και τον Σύλλογο Μεγαλολιβαδιωτών Πάικου, που είναι και συνΔιοργανωτής του 3ου Aligari Bike.